Kill my darlings

Allerede har jeg fått justert og utbedret gamle bilder, gjenbruk er et konstruktivt og nødvendig tema av og til.... Mange blanke lerret står også klare til å ta imot maling - hvilken glede :) Nå dykker jeg ned i malerier fra store mestere - for å prøve å forstå farvebruk, teknikker og oppbygging. Nå er 9 malerier lagt til under mappa: mestere prøves. Så langt er Vincent van Gogh en stor favoritt og flere av hans verker skal prøves, teknikken og stilen er unik. Sist lagt ut Solen av Edvard Munch - han malte 11 varianter av solen og vi kjenner vel best til det på 449 x 786 cm som henger i Universitetes Aula. Mitt eksemplar blir betydelig mindre... :) Deretter kanskje Klimt, Wyeth, Anna Ancher....

"Sammenpresset" utgave av Munchs solen, mitt er bare 70 x 90 cm, solen i Aulaen er på 449 cm x 786 cm. Det var det nærmeste jeg kom i denne omgang :)

The Rose Mest olje og litt glitterpudder

Størst av alt 70 x 35 cm Olje

Søstre - Hadde lyst til å tolke det gamle fotoet med litt gull (Klimt) og blomsterglede.

Trivsel/Godt i glasset 30 x 40 cm olje - her forsket jeg på ulike teksturer :)

Beatrice Cenci

Min tegning etter Gudio Reni sitt maleri av Beatrice Cenci. Jeg skal også prøve en reproduksjon av oljemaleriet. Beatrice ble halshugget 11. september 1599 i Roma. Hun, stemoren, 2 brødre, smeden og farens "hemmelige" elsker samarbeidet om planleggingen av drapet på hennes far: Jarl Francesco Cenci. Han var en mann som var kjent for sitt voldsomme temperament, misbruk og voldelige oppførsel. Han ble flere ganger stilt for retten, men betalte seg alltid fri. Han holdt Beatrice og stemoren innestengt på slottet sitt. Slikt et prakteksemplar.... Etter arrestasjonen,avhør, fengsling og tortur, tilstod Beatrice. Kun den yngste broren unnslapp døden, men ble dømt til straffearbeid og til å assistere ved søsterens henrettelse. Det er usikkert om kunstneren malte bildet før eller etter halshuggingen. Caravaggio var tilstede som tilskuer... For en fasinerende historie.

Avslappet still life/stilleben 40 x 30 cm olje

Orm

Har prøvd meg på å male fantastiske Kåre Conradi som Orm fra Vikingane. For mange år siden var jeg å skulle se Hamlet på Trøndelag Teater, Jeg ble henvist til plassen min først p.g.a. rullestolen og en trivelig ung mann kom bort å pratet og ønsket meg en hyggelig opplevelse. Det var Conradi, ingen primadonnanykker der nei :) Skulle vel summet meg og sagt break a leg... :) Så raus og jordnær :)

Foringstid Inspirasjon/boka: Nære fugler og en god dæsj fantasi

Har gjordt litt endringer i bakgrunnen av Jodi Dench - poppet mere fram nå. M007 60 x 50 cm olje

Da er kattene og Ine på plass 60 x 50 cm olje

Livsveven 50 x 100 cm

Vi er alle vevd sammen på godt og vondt.

SOLGT

Nevroner i aktivitet.

Det er så bra at vi ser og tolker forskjellig. Den nye eieren ser dansende engler :)

Savn kan bunne i så mye 60 x 50 cm Det er mye struktur i dette maleriet, fordi det er "gjenbruk".